Gelegen aan de Maas

Megen, is een stadje gelegen aan de oever van de Maas. Het is een historisch stadje, die lange tijd een zelfstandige graafschap was. Megen heeft uit die tijd twee kloosters, een gevangenentoren en een middeleeuws stratenpatroon. Het klooster St. Antonius van Padua van de Franciscanen beschikt over prachtige tuinen, ook wel het Hof van Lof genoemd. De tuinen met zijn thematische borders zijn te bezoeken op gezette tijden.

Het St. Antonius van Padua klooster wordt nog altijd bewoond door broeders. Eén van deze broeders is om zijn levenswijze tot in deze tijd bekend gebleven, zijn naam was broeder Everardus Witte ook wel bekend als het Heilig Bruurke. In Megen kunt u de grafkapel bezoeken. Het tweede klooster in Megen is het klooster St. Josephsberg, hier worden sinds 1766 hosties gebakken. Het klooster is nog steeds de verblijfsplaats van enkele zusters van de federatie van de heilige Clara.

Over Megen | De Maasgaarde
Boot op de Maas | De Maasgaarde

Door de kanalisering van de Maas liggen er rondom Megen enorme meanders die een prachtig uitzicht geven en u de gelegenheid bieden om te genieten van dit rivierenlandschap. Waar de rust je overvalt en onthaasten vanzelfsprekend is, maar waar tegelijkertijd van alles te doen is. Het veerpontje op loopafstand brengt u over de Maas naar de het land van Maas en Waal met zijn groene weilanden, akkers en natuurlijk de boomgaarden. Ook hier is het voor de wandelaar en de fietser heerlijk vertoeven. Het recreatiegebied de Gouden Ham gelegen in Maasbommel en de tuinen van Appeltern zijn zeker een bezoekje waard.

Wilt u toch liever een dagje stadsallure? Oss, Den Bosch en Nijmegen zullen u verrassen door het grote aanbod aan winkels, restaurants en terrassen. Dit alles en nog veel meer is mogelijk vanuit de vakantiewoning ‘De Maasgaarde’ liggend op een unieke plek aan de rand van Megen.