Rust & Recreatie

Een leuke natuurspeeltuin welke gebaseerd is op de geschiedenis van het stadje Megen. De Natuurspeeltuin Graaf van Megen ligt aan de rand van Megen. Vanuit de natuurspeeltuin heb je zicht op het pontje van Megen. Het is op loopafstand van de Maasgaarde.

BoerenSolex in Herpen biedt de mogelijkheid voor het houden van gezellige toertochten op originele oldtimers, ook zijn er diverse andere leuke arrangementen. Groepen kunnen na afloop gebruikmaken van een luxe barbecue of een buffet.

Boeren Solex in Herpen | De Maasgaarde

Geocaching is een avontuurlijk spel voor GPS en Smartphone gebruikers. Het idee is dat personen en organisaties/verenigingen waar ook ter wereld caches verstoppen en de locaties van deze caches delen door op internet hun exacte positie te melden. Een fanatieke geocacher in Megen zag dan ook haar kans en zorgde ervoor dat er in en rondom Megen caches verstopt zijn. De route is vinden op de site van geocaching Nederland onder de naam Megense Muis.

Aan andere geocachers is de opdracht om met behulp van coördinaten deze caches te vinden. Is de cache eenmaal gevonden, dan geeft de cache z’n geheimen prijs en beloont de vinder met een variëteit aan beloningen. Aan de vinder wordt gevraagd iets uit te cache te nemen en hiervoor in de plaats weer iets achter te laten.

The Temple Challenge is een leuk uitje voor vrienden, familie of collega’s. In een reeks aaneengesloten speelkamers bepaalt je creativiteit, behendigheid en samenwerkingsvermogen of jouw team het winnende team zal zijn.

Gelegen in het land van Maas en Waal, ligt deze outdoor locatie. Outdoor in de breedste zin van het woord. Boogschieten, klimmen, vlotvaren, mountainbiken, zeilen, beachvolleybal. Kortom, een breed scala aan mogelijkheden.

Een heerlijk dagje uit kan in Golfbad Oss. Geniet van de glijbanen, golven, het bubbelbad en de Turkse stoomcabines.

Golfbad Oss | Activiteiten bij De Maasgaarde

Den Bosch verkennen op een leuke, originele manier? Huur dan een sloep en vaar door het oude centrum langs de vestingmuren over de Dieze, de Brede Haven, het Willemspark, de Stadsdommel en de Aa door de stadsgracht rondom Fort de Citadel uit 1637. Er zijn meerdere sloepen voor zowel kleine, als grote groepen. Alle sloepen zijn voorzien van comfortabele kussens, tafels voor hapjes & drank, koelkast, loungedek en muziekinstallatie. Dus alle ingrediënten voor een geslaagd feestje zijn aanwezig!

Wil je een spannend uitje, een keer iets heel anders dan anders en vind je het leuk out-of-the-box te denken. Dan is een bezoekje aan een escape room precies wat je zoekt.

Escape room in Ravenstein

De Uitvliet in Appeltern (aan de overkant van de Maas) is de ideale plek om te wakeboarden, waterskiën, wakeskaten, banaanvaren of te suppen. De locatie is op steenworp afstand van de Maasgaarde, gelegen op camping het Groene Eiland.

Bike Adventure Herpen verzorgt actieve, avontuurlijke en hilarische wandel- en fietstochten voor familie- en vriendengroepen. Tevens is er de mogelijkheid voor het huren van gezelschapsspellen, outdoormateriaal en GPS-navigatie. Ook bij slecht weer zijn er volop mogelijkheden.

Fietsverhuur Bike Adventure - De Maasgaarde

Heb je altijd als eens een wipe out baan willen doorlopen? Dit is je kans! Je kan kiezen tussen course red, blue, yellow or white. Ze bevatten land- en wateronderdelen (behalve white!) én nemen twee uur in beslag. Kies een tijdslot, een package … and let the fun begin!

Wil je een middag paintballen tijdens je verblijf? Ga dan naar het terrein van de Naaldhof in Oss.

Paintball de Naaldhof in Oss

Op de Schans kunt u op vele verschillende manieren een dagje uit beleven. Zo kun je er sloep varen op de Maas en hapje en drankje nuttigen, maar ook flyboarden, suppen en groepsspelen (6-kamp) doen.

De Kriekeput ligt in het natuurgebied De Maashorst, waaronder Herperduin. Het zwembad De Kriekeput is van oudsher bekend als een openluchtzwembad. Sinds 2007 is het zwembad geheel vernieuwd en modern overkapt. Bij de Eeterij kunt u terecht voor een kopje koffie, lunch, maaltijd of een lekker hapje en drankje.

De Kriekeput in Herpen | De Maasgaarde

Het vijvercomplex omvat acht visvijvers. Naast vissen biedt de locatie ook activiteiten als laser kleiduivenschieten, handboogschieten, jeu-de-boules en huifkarverhuur. In het restaurant kunt u genieten van heerlijke visschotels.

Visvijver 't Mun in Appeltern

De speeltuin is een samenspel van houten kastelen met spannende speelhoeken, een piratenschip om te veroveren, struiken om je achter te verstoppen. Met water en zand kun je er dammen bouwen. Ook minder valide kinderen, ouders, opa’s en oma’s zijn van harte welkom in Elckerlyc.

De speeltuin sluit op 15 november en gaat open op 4 maart.

Speeltuin Elckerlyc | Familieverblijf De Maasgaarde

Leuk, veilig en fluisterstil touren kun je op een stoere E-step of E-chopper door de prachtige omgeving van Megen. Zo geniet je extra van de omgeving, kun je onderweg nog eens met elkaar kletsen en ben je bovendien milieubewust bezig.

Informeer naar de arrangementen: bike en borrel to go, terrastour en happen zonder trappen.

Bij de Maashorst minigolf kun je naast minigolfen, ook biljardgolven. Dit bestaat uit 18 tafels die allemaal voorzien zijn van een opslagpunt, verschillende hindernissen en een hole. De tafels zijn drie meter lang en worden bespeelt met een biljardkeu.

Golfbaan Oijense Zij is een karakteristieke, professioneel onderhouden, negen holes par-3 golfbaan. Bij het ontwerp en de aanleg van de baan is rekening gehouden met de beginnende en de gevorderde speler. Door de bescheiden lengtes van de holes is het voor beginners goed te doen om snel resultaat te halen en met een goed gevoel de volgende stap in te zetten naar het verbeteren van de handicap. Door uitdagende elementen in de baan, zoals: waterpartijen, bunkers en compacte greens, is het voor de gevorderde golfer geen gegeven dat er zomaar scores onder par worden gespeeld.