Activiteiten in de omgeving

Beweging & Ontspanning

Wil je een spannend uitje, een keer iets heel anders dan anders en vind je het leuk out-of-the-box te denken. Dan is een bezoekje aan een escape room precies wat je zoekt.

Escape room in alle st(r)aten | De Maasgaarde

Kunst & Cultuur

Het Hof van Lof is de tuin van de Franciscanen in Megen. De tuin heeft verschillende thematische borders welke te bezichtigen zijn. Er worden rondleidingen gegeven, waarvoor u zich van te voren moet aanmelden.

Hof en Lof in Megen | De Maasgaarde

Eten & Drinken

Bij Grand café ’t Vunderke kunt u terecht voor een kopje koffie, een hapje en een drankje. ’t Vunderke heeft een uitgebreide kaart voor zowel lunch als diner.

Grand café 't Vunderke in Macharen

Overig & Nuttige diensten

Voor een feestje of een feestelijke gelegenheid kunt u terecht bij Kwaliteitsslagerij Schoenmakers in Ravenstein. De slagerij verzorgd buffetten en barbecues. Ook gourmetten of een andere vorm van catering (bijv. de partypan) behoren tot de mogelijkheden.

Kwaliteitsslagerij Schoenmakers | De Maasgaarde

Arrangementen

Eindelijk weer eens tijd om lekker bij te kletsen onder het genot van een heerlijke proeverij van bieren in combinatie met zoete en hartige hapjes. Een middagvullend programma om jezelf eens lekker te laten verwennen. Inclusief koffie, thee en jus d´orange.

De kosten zijn 23,50 euro p.p. Reserveren kan via info@speciaalbierbrouwerij.nl

In het gebied van de Maasmeanders is zoveel te genieten! Wil je alles meemaken dan heb je heel wat kilometers af te leggen. Met de toeristentrein kom je overal. Het kan zelfs mee op het pont naar de andere kant van de Maas.

Vragen over de beschikbaarheid? Tel: 0412 49 22 17.

Elke eerste zondag van de maand is een rondrit gratis. In overleg kunt u vanaf de Maasgaarde opgehaald worden.

Om het stadje Megen beter te leren kennen is de stadswandeling een perfecte gelegenheid! Een gids brengt u op de hoogte van de historie van Megen.

Liever op verkenning in de natuur? Iedere zondag van april tot en met september start een mooie wandeltocht van 9 km door het natuurgebied rondom Megen.

U start en eindigt bij Terras Effe Zitte. Opgeven? Tel: 0412 46 21 54

Elke zaterdag en zondag kunt u genieten van de High Tea van het Vunderke te Macharen.

De kosten zijn €15,- p.p.

Reserveren?
Tel: 0412- 492378

Exclusief voor gasten van de Maasgaarde biedt Speciaal Bierbrouwerij Ooijen het volgende aan: Een taxiservice! Daarnaast krijgt u, bij het reserveren van een tafeltje in het restaurant, kosteloos uitleg over de bierbrouwerij plus een gratis consumptie.

Geïnteresseerd? Vergeet niet nog even te kijken naar het bestaande arrangement onder het kopje ‘Voor de levensgenieters’.

In samenwerking met Riverside Outdoor verhuurt de Maasgaarde fietsen om ook op deze manier de omgeving te kunnen verkennen. De kosten zijn €7,50 per persoon (per dag). Vraag vóór uw verblijf naar de mogelijkheden.

Liever een ander vervoersmiddel? Riverside Outdoor verhuurt ook mountainbikes, tourfietsen, E-bikes, tandems en steps.

Riverside Outdoor & Events Appeltern

Verken het gebied rondom de Maasgaarde met de fiets! Of kies voor een dagje kanovaren op de Gouden Ham.

Tijdsduur: Dag

Reserveren gewenst

De prijs voor het huren van fietsen bedraagt € 7,50 per fiets per dag. De prijs voor het huren van een tandem bedraagt € 15,00 per fiets per dag. Natuurlijk hoef je de weg niet te kennen, fietskaarten en omgevingsinformatie is aanwezig!

De prijs voor het huren van een kano bedraagt € 20,00 per dag.

Koffieproeverij Speciaal Bierbrouwerij Ooijen

Tijd voor een overheerlijk bakkie koffie? Of nog meer dan dat. Wilt u uzelf verdiepen in de wereld van koffie, dan is deze workshop iets voor u. Tijdens deze workshop wordt volledig ingegaan op de koffielijn van groene boon tot heerlijke kop koffie!

Tijdsduur: 1,5 uur

Reserveren gewenst

De prijs van dit arrangement bedraagt € 17,50 p.p. Indien u liever met de fiets richting Ooijen wilt, is de prijs van dit arrangement € 24,95 p.p.

Bierproeverij Speciaal Bierbrouwerij Ooijen

Vanaf de Maasgaarde rijdt u zelf met eigen vervoer of nog beter met de fiets richting de Speciaal Bierbrouwerij in Ooijen. Hier krijgt u uitleg over het brouwproces van het bier in de brouwerij. Tevens krijgt u de gelegenheid om verschillende bieren te  proeven. Tijdens deze middag worden bovendien heerlijke hapjes geserveerd in verschillende rondes.

Tijdsduur: 2 uur

Reserveren gewenst

De prijs van dit arrangement (bierproeverij incl. fietsen) bedraagt € 24,95 p.p. Indien u gebruik maakt van eigen vervoer is de prijs van dit arrangement € 17,50 p.p. Hierna geen zin meer om te kokkerellen? Geniet dan van de bourgondische Brabantse keuken, waar gekookt wordt met diverse verse streekproducten.

Wil je op een stoere manier Noord-Brabant ontdekken? Green Adventurezz heeft de stoere Fat Max bike. Deze ruige bike (step) deinst nergens voor terug met zijn oersterke frame. En het mooie is, je hoeft zelf niet te steppen. Gas geven en rijden maar!

Met een opgeladen accu overbrug je een afstand van zo’n 50 km, met een maximale snelheid van 25 km per uur.

Green Adventurezz bezorgt op locatie door heel Nederland.

Verhuurpijs:

–  1 uur € 25

– 2 uur € 30

– 3 uur € 35 (bedragen zijn incl. BTW)

Geïnteresseerd? Neemt contact op met Green Adventurezz.
Tel: 06 20 13 11 69

Binnenkort

Niets is zo gezellig als samen koken en eten! Op de PROEF organiseert workshops ketelkoken in de tuin van De Maasgaarde, een prachtige landelijke en inspirerende omgeving. Tijdens de workshop koken we twee gerechten uit de ketel plus bijgerecht(en).

Op de PROEF zorgt voor de receptuur, de ingrediënten, kookbenodigdheden en natuurlijk de ketels.  De gerechten zijn eindeloos en zullen afgestemd worden op het seizoen. De duur van de workshop, inclusief eten, is zo’n 2,5-3 uur.

De kosten voor de workshop bedragen €36,50 pp. Dit is inclusief drankjes en koffie en/of thee.  Na afloop krijgt u de recepten mee naar huis.

Verblijft u in de Maasgaarde dan is er een speciale prijs. Interesse? Laat het vóór aankomst weten.

Wat is ketelkoken?

Bij ketelkoken gaat het om puur koken en eten. In een inspirerende omgeving, buiten en met elkaar. Je kookt met een driepoot met ketting en ketel, dat is de basis. Je hebt een vuur of warmtebron nodig welke kan bestaan uit hout, kolen of gas. Je hangt de ketel boven de warmtebron en dan ben je klaar om te beginnen met koken. De mogelijkheden zijn eindeloos, ketelkoken is niet afhankelijk is van het seizoen. Sterker nog, het leent zich perfect om met de seizoenen mee te koken. Door de vele mogelijkheden is ketelkoken geschikt voor thuiskoks van alle niveaus!

Voor meer informatie over ketelkoken: www.opdeproef.nu

Op zaterdag 12 en zondag 13 augustus 2017 zijn de Maas & Waalse oogstdagen op de Maaslanden in Appeltern. Beleef en proef het boeren buitenleven! De entree is gratis.

Het is weer zo ver! Het populaire Zandsculpturen Festival Brabant is terug! De deuren zijn elke dag geopend van 1 juli tot eind september 2017 van 10:00 – 18:00 uur. Het festival is gratis te bezoeken en is rolstoeltoegankelijk.

Locatie: Oostwal 117 Oss